Shared dining & Sit Down menu's


Semplice e Buono is al 16 jaar gevestigd in Maastricht. Onze passie voor de Italiaanse keuken komt voort uit Sardinië. Maria Fancellu baseert haar gerechten op traditionele familierecepten die al generaties in de familie gehouden worden. Zoals de naam al zegt: simpel en goed. Puur en eerlijk eten, dat proef je altijd in alles terug. Wij bieden diverse opties aan, omdat iedere klant andere wensen heeft. Zo weten wij zeker dat er altijd wel een menu tussen zit dat u aanspreekt. 

Sit down menu I


Er kan keuze gemaakt worden tussen vegetarisch, vis of vlees en een dessert naar keuze.


Amuse van de chef


Antipasti:


  • VEGA Burrata met cherrytomaatjes, rucola en granaatappel
  • VIS Carpaccio van zeebaars met citroen en olijfolie extra vergine
  • VLEES Vitello tonnato (langzaam gegaard kalfsvlees) met een tonijn kappertjes saus


Primi:


  • VEGA ravioli met tomatensaus, basilicum en pecorino
  • VIS sardijnse fregola pasta gekleurd met seppia, in een botersausje met vongole, Scampi’s en botarga
  • VLEES ravioli met een ragout gemaakt van rundvlees


Secondi:


  • VEGA Gegrilde pompoen met een gorgonzolasaus
  • VIS Dorade filet met een kappertjes en ansjovis dressing
  • VLEES Rib-eye met kruiden olie óf gorgonzola saus


Deze gang wordt geserveerd met gebakken aardappel met rozemarijn en een frisse salade met aceto balsamico en olijfolie extra vergine.


Dolci:


  • Huisgemaakte tiramisu met masarpone, biologische eitjes, marsala wijn en Savoiardi
  • koekjes
  • Panna cotta met seizoensfruit


Neem contact op

"Buon Appetito: Geniet Zittend van Italiaanse Smaakexplosies!"

Sit down menu II


Voorgerecht:


  • VEGA Carpaccio van kastanjechampignons, citroen en parmezaanse kaas
  • VIS Garnalencocktail met huisgemaakte cocktailsaus en cherrytomaatjes
  • VLEES carpaccio van rund met truffelmayo, pijnboompitten en parmezaanse kaas


Al onze voorgerechten worden geserveerd met diverse verse broodsoorten


Soep:


  • VEGA Wisselende seizoensoep
  • VIS Mediterraanse rijk gevulde vissoep
  • VLEES Minestrone op traditionele wijze


Tussengerecht:


  • VEGA Burrata, tomaat, granaatappel en rucola
  • VIS Zalm, venkel, bleekselderij, sinaasappel, witte wijn en honing
  • VLEES Gerookte rib-eye, pijnboompitjes en parmezaankoekje


Primi:


  • VEGA ravioli met tomatensaus, basilicum en pecorino
  • VIS sardijnse fregola pasta gekleurd met seppia, in een botersausje met vongole, Scampi’s en botarga
  • VLEES ravioli met een ragout gemaakt van rundvlees


Hoofdgerecht:


  • VEGA Geroosterde witlof, zoete aardappel en witte wijnsaus
  • VIS Kabeljauw gegaard in boter met ui en garnituur
  • VLEES Tagliatta van entrecote(Nederlands natuurvlees), rucola, parmezaanse kaas.


Deze gang wordt geserveerd met gebakken aardappel met rozemarijn en een frisse salade met aceto balsamico en olijfolie extra vergine.


Dessert:


  • Cheesecake met framboos, witte chocolade en speculaas
  • Tiramisu klassiek recept of met limoncello
  • Chocolade dessert, diverse bereidingen van chocolade


Neem contact op

 


Shared dining

Dit zijn onze menu’s. We kunnen altijd nog wat aanpassingen toevoegen naar jullie wens.


Italiaans menu om te delen


Voorgerecht:


  • Italiaanse vleeswaren
  • Carpaccio van ossenhaas met truffelmayo, parmezaanse kaas en pijnboompitten
  • Ricotta met Sardijnse Bottarga (Sardijnse gedroogde viskuit)
  • Burrata met gegrilde groenten en gekleurde cherrytomaatjes
  • Huisgemaakt focaccia brood met tomaten pijnboompitten tapenade


Primi:


  • lasagne met champignon en truffel


Hoofdgerecht:


  • Tagliatta van rund met parmezaanse kaas, citroen en rucola
  • Scampi’s in Italiaanse saus
  • Gebakken bospaddenstoelen met knoflook en witte wijn
  • Gebakken aardappeltjes met rozemarijn en zeezout
  • Een frisse salade met een huisgemaakt rucola dressing
  • Caponata met olijven en kappertjes


Dessert:


  • Tiramisu met masarpone, biologische eitjes, marsala wijn en Savoiardi koekjes
  • Panna cotta met seizoensfruit
  • Chocolade mousse


Neem contact op